Blíži sa najkrajší čas roka, kedy si oddýchneme a strávime čas v kruhu blízkych s hromadou dobrého j...
De ce ne reechilibrăm portofoliile?
Finax a introdus pe piața slovacă reechilibrarea regulată automatizată ca una dintre noutățile de pe piața slovacă. Ce înseamnă acest cuvânt și ce avantaje oferă pentru investiția ta?
- Ce este Reechilibrarea?
- Reechilibrarea menține riscul portofoliului la un nivel adecvat.
- Reechilibrarea crește în mod constant randamentul investiției.
- Când și cum se face reechilibrarea?
- Cum poate crește veniturile prin menținerea structurii portofoliului?
Reechilibrare, spre deosebire de titlul său, nu este complicat și este foarte benefic pentru investiția dumneavoastră. Așa cum sugerează și numele, este vorba despre menținerea echilibrului, adică a balanței. Finax se ocupă de investiții inteligente, așa că urmărim echilibrul investițiilor clienților. Pe scurt, reechilibrarea înseamnă menținerea structurii portofoliului la compoziția aleasă inițial, optimă pentru obiectivele investitorului și pentru profilul său de risc.
Začnite investovať už dnes
Atunci când deschideți un cont Finax, , algoritmul nostru selectează un portofoliu personalizat pentru client. Investițiile Finax sunt alcătuite din 10 fonduri ETF care vizează diferite clase de active, de exemplu, acțiuni ale marilor companii americane, ale companiilor mici europene și obligațiuni guvernamentale mondiale. Conturile individuale ale clienților diferă în ceea ce privește structura fondurilor, în funcție de riscul portofoliului selectat.
Cu toate acestea, compoziția portofoliului se schimbă în timp. Diferitele clase de active nu evoluează niciodată în mod egal. Unele cresc mai repede decât altele, sau unele cresc când altele scad.
Prețurile acțiunilor, de exemplu, se schimbă mai mult decât prețurile obligațiunilor - au o volatilitate mai mare, dar obțin istoric randamente mai mari. Acțiunile țărilor în curs de dezvoltare sau ale companiilor mai mici înregistrează fluctuații de preț mai mari decât cele ale marilor companii de pe piețele mature.
Reechilibrarea înseamnă stabilirea compoziției investiției la nivelul inițial sau optim - compoziția inițială care a fost selectată pentru client la începutul investiției în funcție de obiectivele, opțiunile și atitudinea față de risc ale acestuia.
Reechilibrarea se face prin simpla vânzare a fondurilor a căror pondere actuală în portofoliu este mai mare decât ponderea inițială de la începutul investiției și prin cumpărarea de fonduri subreprezentate a căror pondere în portofoliu este mai mică decât ar trebui să fie conform compoziției optime.
De ce facem reechilibrarea?
Calitatea fiecărei investiții se măsoară în funcție de randamentul acesteia și de riscul asociat. Relația investițională de bază este că un randament mai mare aduce întotdeauna un risc mai mare și viceversa.
Obiectivul managerului de portofoliu este de a obține cel mai mare randament posibil, menținând în același timp cel mai mic risc acceptabil pentru investitor. Creșterea randamentelor, reducând în același timp riscul, este deci visul fiecărui manager de investiții. Acesta este Sfântul Graal al investițiilor.
Rolul principal al reechilibrării în gestionarea portofoliului Finax este de a menține riscul investiției la nivelul acceptabil ales.
Portofoliile mixte compuse din diferite clase de active tind să crească riscul în timp. Acțiunile pe termen lung și alte active riscante cresc mai repede decât activele mai sigure. Ca urmare, ponderea acestora în portofoliu crește, iar investiția devine mai riscantă.
Dacă, de exemplu, algoritmul selectează un portofoliu echilibrat format din 50% fonduri de acțiuni și 50% obligațiuni ca fiind o investiție potrivită pentru client, ponderea acțiunilor va fi de 70% în câțiva ani, iar ponderea obligațiunilor va fi de 30%. Cu toate acestea, acesta este deja un portofoliu de creștere semnificativ diferit, cu un risc mai mare.
Cu toate acestea, atunci când piețele sunt în declin, această relație se inversează. Portofoliile devin mai conservatoare în acea perioadă - proporția activelor mai sigure crește. Potențialul lor de rentabilitate scade, astfel că investitorul poate pierde o parte din profituri în perioada următoare. Prin urmare, este întotdeauna recomandabil să aveți o compoziție de portofoliu corect stabilită.
Scopul nostru este de a menține un risc stabil al portofoliului la un nivel cu care investitorul se simte confortabil. În plus, legea ne obligă să acționăm în acest mod în cazul portofoliilor administrate, cum ar fi Finax Intelligent Investing.
Cum se face reechilibrarea și care sunt celelalte beneficii?
Noi, cei de la Finax, nu am fost mulțumiți de rebalansarea generală a portofoliului. Am vrut să știm când și în ce condiții este cel mai bine pentru clienții noștri să readucem compoziția investițiilor la nivelul optim.
Prin analiza detaliată și testarea pe termen lung a zeci și zeci de metode de echilibrare a portofoliului, am dezvoltat propriul nostru sistem de reechilibrare.
Rezultatul know-how-ului nostru este un sistem de rebalansare care crește profitabilitatea portofoliilor și reduce riscul acestora.
Pe un orizont de 30 de ani, rebalansarea a crescut performanța portofoliilor dinamice, de creștere și echilibrate cu o medie de 0,41% pe an. Acest efect este mai mic pentru strategiile cu o pondere mai mare de obligațiuni.
Beneficiile reechilibrării sunt mai substanțiale în perioadele turbulente și în cazul unor mișcări mai mari ale prețurilor pe piețe. Prin urmare, reechilibrarea a crescut randamentul strategiilor cu o pondere mai mare a acțiunilor cu 0,65% în medie pe an în ultimii 20 de ani.
Rezultatul cercetării noastre privind reechilibrarea este un interval pentru ponderea fiecărui fond într-un portofoliu. Odată ce ponderea unui fond într-un portofoliu depășește limitele intervalului, începe rebalansarea, iar compoziția portofoliului revine la starea optimă.
Finax Rebalancing este automatizat. Sistemul nostru monitorizează compoziția tuturor portofoliilor clienților și, dacă structura portofoliului se modifică semnificativ, acesta este reechilibrat.
Získajte vyššie výnosy
Vyskúšajte lacné fondy ETF bez daní z výnosov.
Nu se poate stabili în avans când va avea loc reechilibrarea. Nu avem date fixe pentru ajustarea portofoliului.
Reechilibrarea este întotdeauna neimpozabilă. Unul dintre principiile de bază ale Finax este taxa zero, care are prioritate față de reechilibrare. Astfel, reechilibrarea poate fi amânată cu câteva luni dacă aceasta ar duce la obligații fiscale.
Finax efectuează reechilibrarea fără a percepe taxe de tranzacție sau alte comisioane.
De ce reechilibrarea crește randamentele?
Clienții noștri se întreabă adesea cum poate reechilibrarea să ofere beneficii atât de importante, cum ar fi o creștere a randamentului de până la 0,65% pe an. Chiar și noi am fost plăcut surprinși de testare, așa că am studiat cauzele mai în profunzime.
În primul rând, reechilibrarea oferă în mod automat un alt sfânt graal al investițiilor - vinde atunci când prețurile sunt mari (costisitoare) și cumpără atunci când sunt mici (ieftine).
Este o artă investițională care pare simplă pe hârtie, dar în realitate, este realizată doar de câțiva.
Reechilibrarea face ceea ce orice investitor ar trebui să facă, dar de multe ori nu reușește din cauza tentațiilor psihologice. Pe scurt, investitorul ia profituri din investiții.
Ponderea fondurilor ETF vândute este relativ mai mare decât compoziția inițială, ceea ce înseamnă că valoarea lor a crescut mai repede decât valoarea fondurilor subreprezentate. Performanța relativă a activelor achiziționate este mai slabă; prin urmare, acestea sunt mai ieftine în comparație cu activele vândute.
Scăderile investițiilor nebalansate sunt mai semnificative și creșterile sunt mai mici decât în cazul portofoliului rebalansat.
Dacă piețele de acțiuni scad cu 20% și aveți 60% din acțiuni în portofoliu în loc de 50%, portofoliul se va deprecia cu 12%, dar numai cu 10% dacă structura de investiții este stabilită corect. În cazul unei creșteri de 100% a pieței bursiere, dacă acțiunile reprezintă doar 30% din portofoliul dumneavoastră, investiția va crește cu 30%, în timp ce în cazul optim al unei compoziții a portofoliului cu 50% de acțiuni, investiția crește cu 50%.
Reechilibrarea este un instrument excelent pentru investiții pasive, care reprezintă cea mai bună modalitate de a vă face economiile să crească. Aceasta ia măsuri care ar trebui să facă parte din fiecare strategie de investiții, dar investitorii înșiși tind să le neglijeze din diverse motive - menține riscul investiției la nivelul ales, vinde active scumpe și cumpără altele ieftine, crescând astfel randamentul investiției și minimizând riscul acesteia.
Reechilibrarea este un atu uriaș și o valoare adăugată a Finax Portofolii inteligente care nu este egalată în forma sa de niciun produs de investiții din Slovacia.